Pasta pesto met courgette en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met rucola

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

â…” stuk(s)

Courgette

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3880 kJ
Vetten54.3 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels6.6 g
Eiwitten29.1 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kom
•Koekenpan

Instructies

Conchiglie koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pot met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Saus maken
2
  • Meng in een kom de pesto met per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne schijfjes.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pasta afmaken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan, voeg de conchiglie en de pesto toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.
  • Scheur de mozzarella in grove stukken.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast.
  • Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.