Skip to main content
Parelcouscous met krokante kikkererwten
Parelcouscous met krokante kikkererwten

Parelcouscous met krokante kikkererwten

Met geroosterde groenten en feta

Kikkererwten ken je misschien van hummus en falafel, maar heb je ze ook al eens geroosterd uit de oven gegeten? Zo worden ze heerlijk krokant en komt hun smaak nog beter tot zijn recht. Met de parelcouscous, gegrilde groenten en feta combineer je smaken van beide kanten van de Middellandse Zee tot een zomers gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

HAK kikkererwten

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1.5 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

7 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

½ tl

Paprikapoeder

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

40 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

225 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3761 kJ
Energie (kcal)899 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels17 g
Eiwitten30 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan

Instructies

snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier of een schone theedoek. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de pruimtomaten in partjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd of pers de knoflook fijn. Pers de citroen uit.

ovenschaal
2

Verdeel de courgette, pruimtomaten en de helft van de takjes tijm over één kant van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

roosteren
3

Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bestrooi de kikkererwten met het paprikapoeder, besprenkel met de overige olijfolie, breng op smaak met zout en peper en schep om. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of totdat ze krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

parelcouscous
4

Smelt ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 10 – 12 minuten zachtjes droogkoken. Roer regelmatig. Voeg eventueel wat extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt.

roeren
5

Verkruimel de feta en voeg de helft samen met de geroosterde courgette, tomaat en 2 tl citroensap per persoon toe aan de parelcouscous.

serveren
6

Serveer de parelcouscous in een kom of diep bord en verdeel de krokante kikkererwten erover. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de overige feta.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus