Skip to main content
Orzo met rozemarijn-amandelen en geitenkaas

Orzo met rozemarijn-amandelen en geitenkaas

met Provençaalse groenten en Italiaanse kruiden

3.6
(96)

Nieuw ingrediënt in je box! Onze nieuwe Provenciaalse groentemix is een smakelijke combinatie van gesneden wortel, broccoli, courgette en rode ui. Lekker en supersnel klaar.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Noten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Groentemix met broccoli op z'n Provençaals

⅓ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten66.2 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels12.7 g
Eiwitten19.1 g
Zout1.1 g
Potassium41.1 mg
Calcium14.2 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat je met dit gerecht door de geraspte kaas, amandelen en grote hoeveelheid groenten ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?

Orzo bereiden
2
  • Verhit een klontje boter in een pot op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten.
  • Roer goed over de bodem van de pot om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.
Amandelschaafsel roosteren
3
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, groentenmix en overige rozemarijn 6 - 8 minuten.
Serveren
4
  • Meng de Italiaanse kruiden, de groenten en de helft van de kaas door de orzo.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de orzo over diepe borden.
  • Garneer met de rozemarijn-amandelen en de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders