Skip to main content
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en kalamata-olijven
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en kalamata-olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en kalamata-olijven

met tomatenbulgur en geroosterde courgette en paprika

4.4
(18)

Rozijnen, zongedroogde druiven, hebben een natuurlijke zoetheid en een stevige textuur die zowel zoete als hartige gerechten naar een hoger niveau tillen. Ze zijn niet alleen heerlijk, ze zitten ook boordevol antioxidanten en vezels!

Labels:
Légumes ++
Riche en protéines
Ingrédient spécial
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

¼

Tomatenpuree

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

10 gram

Kalamata-olijven

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

120 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3006 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels18.7 g
Eiwitten46.6 g
Zout2.3 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de courgette in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verdeel de courgette en paprika over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de courgette en paprika 12 - 17 minuten in de oven.
Tomatenbulgur maken
2
  • Bereid de bouillon in een steelpan. Voeg de bulgur, de Siciliaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe.
  • Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
  • Meng de rozijnen door de bulgur. Laat daarna afgedekt staan.
Kip bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. 
  • Snijd de kipfilet horizontaal over de lengte in, maar niet helemaal door.
  • Vouw de kipfilet open en leg in de pan. Bak de kipfilet 6 - 8 minuten per kant, of tot de kipfilet gaar is.
  • Voeg de Griekse kruidenmix toe tijdens de laatste minuut van het bakken. Haal de kip uit de pan.
Serveren
4
  • Snijd de kip in sneetjes. Hak de olijven grof.
  • Serveer de bulgur over diepe borden. Leg de courgette, paprika, kip en ui erbovenop. 
  • Garneer met de olijven.
  • Verkruimel de witte kaas over het geheel. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders