Skip to main content
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie

Speciaal ingrediënt in je box! Koolrabi is een kruising tussen kool en witte raap en heeft een knapperige, lichtzoete smaak. Zowel rauw als gebakken of gegrild is deze knolgroente smaakvol.

Labels:
Plantaardig
Extra groente
Fibermaxxing
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Soja
Selderij
Mosterd
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Wortel

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

¼ zakje(s)

Gele currykruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

Energie (kJ)3333 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels18.7 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.7 g
Potassium557.8 mg
Calcium198.6 mg
Iron2.5 mg
Pan
Wok of hapjespan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de ui in halve ringen.
  • Schil de koolrabi en snijd in dunne staafjes. Bewaar 1/4 van de koolrabi apart voor later gebruik.
  • Voeg de bulgur toe aan een pot en zet onder een laag water. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en kook de bulgur 10 minuten, of tot de bulgur gaar is. Giet af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de currypoeder en gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de wortel en ui toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg beide toe aan de pan en bak 1 minuut.
  • Voeg de koolrabi toe en bak nog 2 minuten.
Plantaardige kip bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de plantaardige kip 7 - 8 minuten.
  • Voeg daarna toe aan de groenten. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en roer goed door. Laat 2 - 3 minuten zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes.
Serveren
4
  • Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe aan de curry. Laat slinken en knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de curry.
  • Serveer de bulgur in kommen. Verdeel de curry en de apart gehouden koolrabi eroverheen. 
  • Serveer de overige limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders