Skip to main content
Kabeljauwfilet met kokoskorst

Kabeljauwfilet met kokoskorst

met romige paksoi en bloemkoolpuree

Met dit recept tover je 338 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Keto
Lactosevrij
-30% koolhydraten
Pescotarisch
Allergenen:
Selderij
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselder

(Bevat: Selderij)

¾ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2739 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd31.8 g
Koolhydraten15 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels9.5 g
Eiwitten30.4 g
Zout1.2 g
Potassium316.9 mg
Calcium73.7 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Diep bord
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Snijd de onderkant van de paksoi en halveer de stengels inclusief bladeren in de lengte. Snijd een klein deel van het groene gedeelte fijn en houd apart ter garnering.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon in dunne ringen. Bewaar apart ter garnering.
Bloemkool koken
2
  • Kook de bloemkool, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de kokosrasp lichtbruin. Bewaar apart in een diep bord.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de paksoi 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Paksoi afmaken
3
  • Voeg de groene currykruiden, 2/3 van de kokosmelk en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe aan de paksoi.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen tot het serveren.
  • Voeg de Koreaanse kruiden toe aan het diepe bord met kokosrasp en roer goed door.
  • Schenk de overige kokosmelk in een ander diep bord.
Kabeljauw bakken
4
  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Breng aan beide kanten op smaak met peper en eventueel zout.
  • Haal de kabeljauwfilet aan één kant eerst door de kokosmelk en vervolgens aan dezelfde kant door de kokosrasp, zodat er een kokoskorst ontstaat.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de kabeljauwfilet op de kokoskorst in de pan en bak 3 minuten. Keer voorzichtig om en bak de kabeljauwfilet 2 - 3 minuten op de andere kant.
Bloemkoolpuree maken
5
  • Voeg 1 tl mosterd per persoon en roomboter naar smaak toe aan de pan met bloemkool.
  • Pureer de bloemkool met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveren
6
  • Verdeel de bloemkoolpuree over diepe borden.
  • Serveer de kabeljauwfilet met kokoskorst erop.
  • Verdeel de paksoi met kokosmelk ernaast.
  • Garneer met de fijngesneden paksoi, het zwarte sesamzaad, de rode peper en 2 limoenpartjes per persoon (zie Tip).

Tip: Limoenpartje over? Serveer deze er dan naast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders