-
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Vleestomaat
½ stuk(s)
Rode ui
190 gram
Zwarte bonen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ zakje(s)
BBQ rub
100 gram
Plantaardig gehakt
(Bevat: Soja, Gluten, Gerst)
35 gram
Mais in blik
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
25 gram
Bieten-tortillachips
40 gram
Avocadodip
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vleestomaat in blokjes en voeg toe aan een kom. Snijd de rode ui in halve ringen. Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui, Mexicaanse kruiden en BBQ rub 1 - 2 minuten. Voeg het plantaardig gehakt en de zwarte bonen toe en roerbak 3 - 4 minuten. Draai het vuur laag en houd warm. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Voeg de limoenschil en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje toe aan de kom met tomaat (zie Tip). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselieblaadjes en munt fijn. Meng de helft van de peterselieblaadjes en munt door de tomatenblokjes. Bewaar de rest apart ter garnering. Rooster de bieten-tortillachips 2 - 3 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven.
Verdeel het plantaardig gehakt met zwarte bonen over de borden. Schep de mais en tomatensalade erbovenop. Garneer met de avocadodip en de overige peterselie en munt. Serveer met de bieten-tortillachips.