Voeg bij het koken van de witlof een beetje honing of bruine suiker toe - dat balanceert de bittere smaak mooi uit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Rigatoni
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Witloof
100 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
75 gram
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: In dit gerecht blijft een klein gedeelte van de witloof rauw, zodat je verschillende structuren proeft tijdens het eten. Houd je hier niet van? Kook dan alle witloof mee.
Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de azijn door witte wijn: dit zorgt ook voor frisse zuren in het gerecht.
Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat dan nog 3 - 5 minuten koken zodat het vocht verdampt.
Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat meer dan 250 gram groente per portie!