HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLow Carb Salade Met Kogelbiefstuk
topBanner
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette

Lees meer

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit.

Allergenen:

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Witte courgette

1 pak(ken)

Kikkererwten

⅓ zakje(s)

Gele currykruiden

⅔ bos(sen)

Radijs

60 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

½ stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1937 kJ
Energie (kcal)463 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten25 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in reepjes van ongeveer 5 cm lang. Meng de courgette in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de courgette op de helft van een bakplaat met bakpapier. Meng in dezelfde kom de kikkererwten en de currykruiden goed door elkaar. Leg de kikkererwten naast de courgette op de bakplaat. Bak 17 - 20 minuten in de oven. Snijd de radijs in dunne plakken.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Bak de kogelbiefstuk in de koekenpan met de rode ui in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

4

Meng in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en pers 1/4 sinaasappel per persoon uit boven de kom. Roer tot een dressing met wat peper en zout. Roer de slamix en de radijs door de dressing en verdeel over de borden. Snijd de overige sinaasappel in partjes. Snijd het vlees tegen de draad in en serveer samen met de gebakken rode ui op de salade. Bestrooi met de kikkererwten en serveer met de geroosterde courgette en de sinaasappelpartjes.