Skip to main content
Sticky teriyaki kippenvleugels
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en gomasio

Nieuw ingrediënt in je box! Het is onze duurzame missie om de hele kip te gebruiken, dus ook deze vleugels. Een mals stukje kip om lekker te kluiven.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kippenvleugels

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Vis)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad, Gluten)

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Limoen

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4139 kJ
Energie (kcal)989 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten100.4 g
waarvan suikers30.1 g
Vezels8.7 g
Eiwitten64.3 g
Zout4.3 g
Potassium422.2 mg
Calcium65.6 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Grote pan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de bloem en de helft van de Koreaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Wentel de kippenvleugels door de bloem en leg ze aan één kant van een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Rooster 35 - 40 minuten in de oven.

Tip: Als je voor meer dan twee personen kookt, gebruik dan een andere bakplaat voor de groenten.

Groenten snijden
2

Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de paprika in dunne reepjes. Snijd het groene gedeelte van 1 lente-ui per persoon fijn en bewaar apart voor later als garnering. Snijd de overige lente-ui stukken van 3 cm.

Weetje: Lente-ui is, net als boerenkool en paksoi, zeer rijk aan calcium vergeleken met andere groenten.

Roosteren
3

Leg de groenten in een kom en besprenkel met de zonnebloemolie. Voeg de overige Koreaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Voeg de groenten toe aan de andere kant van de bakplaat als de kippenvleugels nog 20 minuten moeten bakken.

Rijst koken
4

Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle rijst, maar serveer slechts 2/3. De overige rijst kun je bewaren in de koelkast voor morgen.

Saus maken
5

Snijd de limoen in 4 partjes. Verhit een grote pot op middelhoog vuur. Voeg de teriyakisaus, honing, sojasaus, gemberpuree en het sap van 1/4 limoen per persoon toe (zie Tip). Meng goed en laat 2 - 3 minuten sudderen. Zet dan het vuur uit. Voeg de kip toe aan de pot en meng goed door de saus.

Tip: Houd je van pikant? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.

Serveren
6

Roer de bulgogisaus door de rijst en serveer op borden. Leg de kippenvleugels en de geroosterde groenten bovenop de rijst. Garneer met de gomasio en de achtergehouden lente-ui. Serveer de overige limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Groentespiesjes met pestodressing

Groentespiesjes met pestodressing

met courgette, paprika en champignons
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Kipfajita met paprika en rijst met een twist

Kipfajita met paprika en rijst met een twist

met witte kaas, limoen en mangochutney
Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

met gepofte kikkererwten, feta en geroosterde groenten
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

met rijst, zure room en verse peterselie
Kipshoarma

Kipshoarma

Met tabouleh van bulgur, tomaat, bladpeterselie en limoen
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en witte kaas
Tex-Mex pizza met avocadodip

Tex-Mex pizza met avocadodip

met witte kaas, mais en rode ui
Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

met witte kaas en paprika
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

Double veggie - Flammkuchen met mozzarella en courgette

met een frisse salade met extra groenten en olijven
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en labne

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en vijgen-bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en vijgen-bosbessensaus

met kerstomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken patatjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witloof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei