Skip to main content
Gestoofde rode kool met kipworstjes
Gestoofde rode kool met kipworstjes

Gestoofde rode kool met kipworstjes

met zoete appel en aardappelpuree

Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rode kool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

1 snufje

Nootmuskaat

100 gram

Gesneden rode kool

(Kan bevatten: Selderij)

½ tl

Gemalen kaneel

250 gram

Aardappelen

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

Witte balsamicoazijn

⅕ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bruine basterdsuiker

1

[Plantaardige] melk

1.5 el

[Plantaardige] boter

120 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)758 kcal
Energie (kJ)3170 kJ
Vetten32.7 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten77.6 g
waarvan suikers29.7 g
Vezels17.3 g
Eiwitten33.4 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Snijden
1

Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Rasp met een fijne rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui met de helft van de nootmuskaat 2 – 3 minuten. Voeg daarna in delen de rode kool toe. Voeg dan de appelstukjes en de witte balsamicoazijn toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten op laag vuur.

Rode kool stoven
3

Voeg het water, de bruine suiker, kaneel en een flinke snuif zout toe. Roer goed door en kook het geheel, afgedekt, 45 minuten op middelhoog vuur, of tot de rode kool zacht is (zie Tip). Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe wanneer het te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout. Het kookvocht moet na afloop bijna helemaal verdampt zijn.

Tip: Is de rode kool na 45 minuten stoven nog niet zacht genoeg? Stoof hem dan nog wat langer en voeg indien nodig extra water toe.

Aardappelen koken
4

Breng water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg de geraspte belegen kaas, een scheutje melk en per persoon: 1/2 el boter en 1 tl mosterd toe aan de puree. Breng op smaak met de overige nootmuskaat, peper en zout.

Kipworstjes bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten verder. Keer de worst regelmatig om (zie Tip).

Tip: Houd je van saus bij het eten? Haal de worst na het bakken uit de pan, voeg 50 ml water per persoon toe en laat al roerend op middelhoog vuur indikken.

Serveren
6

Verdeel de rode kool en aardappelpuree met gesmolten kaas over de borden. Leg de kipworstjes erbij.

Weetje: Wist je dat rode kool een van de meest vezelrijke groenten is? Samen met de aardappelen bevat deze maaltijd ongeveer de helft van de ADH.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla