Skip to main content
Mediterraans geïnspireerde barbecuebox
Mediterraans geïnspireerde barbecuebox

Mediterraans geïnspireerde barbecuebox

Om te delen | 4 recepten

Met deze box haal je een complete Mediterraans geïnspireerde barbecue in huis! Met kipspiesen met tzatziki, zalm met feta en 2 bijgerechten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis
Ei
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

200 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

150 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

20 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

4 stuk(s)

Spies

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode kerstomaten

150 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

2 stuk(s)

Maiskolf

75 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Selderij, Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

3 tl

Gerookt paprikapoeder

400 gram

Aardappelen

100 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

6 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)7598 kJ
Energie (kcal)1816 kcal
Vetten124.4 g
waarvan verzadigd38.5 g
Koolhydraten91.2 g
waarvan suikers41.7 g
Vezels20.7 g
Eiwitten73.3 g
Zout4.6 g
Potassium1610.6 mg
Calcium73.5 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Aluminiumfolie

Instructies

1

Je begint dit recept met het bereiden van de tzatziki. Terwijl deze in de koelkast op temperatuur komt, rijg je de kip, paprika en ui aan spiesen. Gril de spiesen 10 minuten op de barbecue en serveer met de tzatziki!

2

In dit recept wikkel je de zalm, citroen en kerstomaatjes in bakpapier. Besprenkel vervolgens met de kruidenolie en rooster de zalm 15 minuten op de barbecue. Garneer met de feta en serveer!

3

Smeer de kruidenolie op de maiskolven en gril ze 20 minuten op de barbecue. Maak ondertussen de opgeklopte feta. Garneer de maiskolven met de feta en verse peterselie en geniet!

4

Bak de aardappelen 50 minuten op de barbecue. Maak ondertussen de bieslookroomkaas. Geniet van de gepofte aardappelen wanneer ze nog warm zijn!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla