topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gourmetbox | Premium

Gourmetbox | Premium

4 personen | 7 extra luxe vlees- en vissoorten en 5 bijgerechten

Lekker luxe gourmetten? Van topkwaliteit vlees en vis tot gegrilde groenten met feta en raclettekaas - maak acht feestelijke gerechtjes met de beste verse ingrediënten uit onze Premium Gourmetbox. Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna samen genieten aan de paastafel.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd
Schaaldieren
Walnoten
Eieren
Pinda's
Vis
Sulfiet
Gluten
Gerst
Rogge
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Oventijd40 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

65 gram

Boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

2 stuk(s)

Wildzwijnburger

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

40 gram

Pikante uienchutney

80 gram

Gemarineerde scampi's

(Bevat Schaaldieren)

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Aardappelblokjes

75 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ tl

Gemalen kaneel

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

65 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

60 gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

65 gram

Champignons

60 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Peer

50 gram

Kipsatéblokjes

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

40 gram

Bieten-tortillachips

40 gram

Avocadodip

15 gram

Gesneden jalapeño's

50 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Varkenshaasstukjes

¼ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Courgette

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

¼ pak(ken)

Koekjesdeeg chocolade

100 gram

Raclettekaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

2.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)4750 kcal
Energie (kJ)19874 kJ
Vetten317.5 g
waarvan verzadigd129.5 g
Koolhydraten283.2 g
waarvan suikers91.9 g
Vezels28.6 g
Eiwitten177.6 g
Zout15.3 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Grote kom
Steelpan

Instructies

Aardappelblokjes met raclettekaas
1

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen. 

Bakken (aan tafel) 

  • Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de grill tot de kaas is gesmolten. 
Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
2

Voorbereiden

  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel over twee kommen.
  • Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
  • Voeg aan een kom de verse kruiden, de knoflookteen en verse kruiden toe. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven. 

Serveren (aan tafel)

  • Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter. 
Nacho's met avocadodip
3

Voorbereiden

  • Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten.
  • Voeg de andere helft toe aan een kom en zet op tafel. 

Bakken (aan tafel)

  • Voeg een handjevol tortillachips toe aan een pannetje.
  • Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's en tomaat erover en bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met de avocadodip.
Gegrilde groenten met feta en raclettekaas
4

Voorbereiden 

  • Snijd de courgette en paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
  • Meng in een grote kom 1/2 zakje BBQ rub en 2 el olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe aan de kruidenolie en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet in de koelkast tot verder gebruik. Bewaar de champignons apart in de koelkast.

Bakken (aan tafel)

  • Verhit 1/2 el olijfolie op de gourmet. Bak de courgette en paprika tot ze gaar zijn. Serveer met de feta.
  • Verwarm 1 tl kruidenboter in een pannetje en bak de champignons tot ze gaar zijn. Voeg naar smaak wat raclettekaas toe aan de champignons.
Visduo met Aziatische marinade
5

Voorbereiden

  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm.
  • Meng in een kom met de knoflook, gember, rode peper, zoete Aziatische saus en ketjap.
  • Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de zalm en garnalen op het gourmetstel tot ze gaar zijn. 
Mini-hamburger en kipsaté met saté- en whiskeysaus
6

Satésaus opwarmen

  • Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine steelpan op laag vuur. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak het vlees tot het gaar is.
  • Serveer de kipsatéblokjes met de satésaus.
  • Serveer de hamburgers met de verschillende sausjes: uienchutney, whiskey- en barbecuesaus.
Vleestrio - Rumpsteak, varkenshaas en gekruide varkenswortjes
7

Vlees marineren 

  • Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook en 1/2 zakje Italiaanse kruiden met de biefstuk en 1 el olijfolie per persoon. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Herhaal deze stap voor de varkenshaaspuntjes.

Worstjes voorbereiden

  • Snijd de worsten in stukjes van 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
Perencrumble met Griekse yoghurt
8

Voorbereiden 

  • Schil of was de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes in een grote kom met 1/2 zakje kaneel en de walnootstukjes. Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken. 

Bakken (aan tafel) 

  • Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn.
  • Bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg en bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met een lepel Griekse yoghurt.