Biefstukreepjes met volkoren noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes met volkoren noedels

Biefstukreepjes met volkoren noedels

met zoete Aziatische saus, Oosterse groentemix en gomasio

Dit gerecht heb je in recordtempo op tafel - het zware werk hebben wij alvast voor je gedaan door de gember, knoflook en rode peper voor te snijden.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
•Soja
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2300 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten16.6 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers24 g
Vezels8.2 g
Eiwitten33.1 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Kom
•Pan
•Wok of hapjespan
•Aluminiumfolie
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de noedels. Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de woksaus en ketjap. Dek af met aluminiumfolie en zet opzij tot gebruik.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 1 minuut.
Groenten bakken
2
  • Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok of sauteerpan en bak 4 - 6 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pot.
  • Giet vervolgens af, voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door. Bak het geheel nog 2 minuten.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op hoog vuur.
  • Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Schep de noedels met groenten in diepe borden.
  • Verdeel de biefstukreepjes en de eventuele saus uit de pan erover.
  • Garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat Chinese kool rijk is aan calcium, foliumzuur en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en gezonde spieren door de calciumboost.