HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicaanse Taco's Met Kipgehakt
topBanner
Mexicaanse taco's met kipgehakt

Mexicaanse taco's met kipgehakt

met pittige groene peper en cheddar

Balans
Lees meer

Dit Mexicaanse gerecht vond zijn weg naar Europa met dank aan de populariteit van taco's in Amerika. Voor de vulling gebruik je kidneybonen – voedzaam en vol eiwitten. Wist je dat deze bonensoort zelfs de meeste vezels bevat van alle bonen? Met 100 gram kidneybonen krijg je eenderde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen. Vezels zorgen ervoor dat je een voldaan gevoel hebt na het eten en zijn goed voor je darmen.

Labels:Lekker snelFamilieLekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Gele paprika

1.5 stuk(s)

Vleestomaat

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

6 stuk(s)

Tacoschelpen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2331 kJ
Energie (kcal)557 kcal
Energie (kJ)2331 kJ
Energie (kcal)557 kcal
Vetten27.58 g
Vetten27.58 g
waarvan verzadigd9.9 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten33.95 g
Koolhydraten33.95 g
waarvan suikers17.2 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels12.92 g
Vezels12.92 g
Eiwitten39.3 g
Eiwitten39.3 g
Zout2.3 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de gele paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de gele paprika en de tomaat in kleine blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, gele paprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken.

Tip: Kidneybonen zijn super gezond. Ze zijn rijk aan eiwitten, gezonde en zeer complexe koolhydraten, ijzer, magnesium en vezels.

4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

Tip: Kidneybonen zijn super gezond. Ze zijn rijk aan... zie fun facts

5

Verdeel de tacoschelpen (zie TIP) over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en cheddar erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!

6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel (zie TIP), garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.

Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling. Wist je dat je...