Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

met courgette en vers basilicum

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goed specerij is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Vers basilicum

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2881 kJ
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels11.3 g
Eiwitten25.1 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Aluminiumfolie
•Pan met deksel
•Hapjespan
•Hoge kom
•Staafmixer

Instructies

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10 minuten.

Snijden
2

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Hak het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.

Saus maken
4

Voeg alleen de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de sauteerpan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.

Weetje: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Spaghetti mengen
5

Meng de spaghetti door de paprikasaus.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het geheel met het basilicum.