
Romige spaghetti met broccoli en courgette
met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Dit gerecht bevat ongeveer 200 g broccoli per portie - dat levert je meer vitamine C dan de ADH!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
30 gram
Semi-gedroogde tomaten
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
40 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
75 ml
[Zoutarme] groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon.
- Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli.
- Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

- Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
- Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.

- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur.
- Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook.
- Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten (zie Tip).
- Meng er de semi-gedroogde tomaten en olie door en breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

- Verdeel de pasta over de borden.
- Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie Tip).
Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.