HelloFresh
topBanner
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met een kurkumabroodje en crème fraîche

Lees meer

Soep is een lekkere en snelle manier om veel vitaminen binnen te krijgen. Vandaag eet je een groentesoep in een oranje jasje, die lekker fris is door de crème fraîche die je gebruikt. De hoofdingrediënten – zoete aardappel en paprika – zijn twee echte vitaminebommen. In paprika zit per gram zelfs meer vitamine C dan in sinaasappelen!

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

300 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Rode paprika

2 stuks

Kurkumabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100

Kruimige aardappelen

50 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2908 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout5.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Schil zowel de kruimige als de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.

2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kruimige en zoete aardappelen en de paprika toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

3

Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 – 8 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de crème fraîche en serveer met het kurkumabroodje.