Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van te voren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Biefstukpuntjes
10 ml
Vissaus
(BevatVis)20 gram
Geraspte verse gember, knoflook en rode peper
400 gram
Oosterse groentemix
100 gram
Volkoren noedels
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 zakje(s)
Gomasio
(BevatSesamzaad)1 el
Zonnebloemolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Ketjap
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de biefstukpuntjes in een kom met de vissaus en ketjap. Dek af met aluminiumfolie en zet opzij tot gebruik. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Bak de mix van gember, knoflook en rode peper 1 minuut aan.
Voeg de Oosterse groentemix bij de gember, knoflook en rode peper en bak 4 - 6 minuten. Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af, voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door. Bak het geheel nog 2 minuten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, als de pan goed heet is, de biefstukpuntjes toe. Bak de biefstukpuntjes 4 - 6 minuten, of tot gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de noedels met groenten in diepe borden. Verdeel de biefstukpuntjes erover. Garneer met de gomasio.