
Penne met zelfgemaakte basilicumcrème en pistachenoten
met zachte aubergine en courgette
Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
10 gram
Pistachenoten
25 gram
Geraspte pecorino
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Courgette
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Wittewijnazijn
1 el
Bloem
0.1 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1.25 el
Olijfolie
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verkruimel er ¼ groentebouillonblokje per persoon boven.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
- Meng de aubergineblokjes in een saladekom met 1 el bloem per persoon, peper en zout.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

- Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel tot beetgaar. Giet daarna af en bewaar 2 - 3 el kookvocht per persoon voor stap 3 (zie Tip). Laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aubergine en de courgette 6 - 8 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om.
- Hak de pistachenoten grof.
Tip: Het kookvocht van de pasta bevat zetmeel, waardoor de saus zich beter aan de pasta hecht. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 daarvan. De rest kan je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

- Pluk de basilicumblaadjes. Houd 1/4 apart en snijd fijn.
- Mix de room, de overige basilicumblaadjes, ½ el olijfolie per persoon, peper en zout in een hoge kom met een staafmixer tot de basilicum goed fijn is.
- Blus de groenten in de hapjespan af met ½ el wittewijnazijn per persoon.
- Verlaag het vuur en voeg de knoflook, de basilicumcrème en het kookvocht van de pasta toe aan de hapjespan. Laat het geheel 2 - 3 minuten inkoken.

- Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de hapjespan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar gemengd zijn.
- Verdeel de penne over de borden en garneer met de fijngesneden basilicum.
- Bestrooi met de overige geraspte pecorino en de gehakte pistachenoten.