Snelle linguine met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Familie
Klimaatbewust
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3728 kJ
Vetten46.2 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten79.8 g
waarvan suikers10 g
Vezels9.5 g
Eiwitten34.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en halveer de kerstomaten.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 200 gram groente per portie!

Kerstomaten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui, peper en zout toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de kerstomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
Pasta mengen
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de sauteerpan met groenten (zie Tip). Schep 1 minuut goed om, of tot de spinazie geslonken is.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de rode pesto. De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag.

Serveren
4
  • Verdeel de linguine over de borden.