Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
150 gram
Knolselderblokjes
(Bevat: Selderij)
65 gram
Kastanjechampignons
½ zakje(s)
BBQ-rub
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Tarwe, Soja)
½ takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Laurierblad
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Bloem
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1.5 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
Voeg de champignons, knolselderij en BBQ rub toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten. Voeg per persoon: 1 el boter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten.
Verkruimel 1/4 boullionblokje per persoon boven de pot. Voeg het laurierblad, het rozemarijntakje, de sojasaus en 100 ml water per persoon toe (zie Tip). Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout en laat, onafgedekt, 4 - 5 minuten indikken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Haal het laurierblad en het rozemarijntakje uit de ragout. Verdeel de ragout over een ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg kruislings in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.
Verdeel de pie over diepe borden.