Tabouleh met avocado, komkommer en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabouleh met avocado, komkommer en pistachenoten

Tabouleh met avocado, komkommer en pistachenoten

met bulgur, verse kruiden en gedroogde cranberries

Tabouleh is ideaal om mee te variëren. Probeer ook eens met granaatappel, zwarte olijven of verse abrikoos.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

⅓ stuk(s)

Komkommer

70 gram

Bulgur

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pistachenoten

¼ stuk(s)

Avocado

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gedroogde cranberry's

0.08 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)644 kcal
Energie (kJ)2695 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers20 g
Vezels9.8 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Pour le boulgour, portez 160 ml d'eau à ébullition dans la casserole et émiettez-y 1/4 de bouillons de légumes. par personne. Pendant ce temps, émincez l'oignon rouge en fines rondelles. Coupez les tomates cerises en deux et le concombre en petits dés.

Tip: Let op, je gebruikt niet alle bulgur. Ben jij een grote eter? Bereid dan 175 ml bouillon en kook alle bulgur. Besprenkel in dat geval na het serveren de maaltijd met iets meer extra vierge olijfolie naar smaak .

Cuire et mélanger
2

Ajoutez le boulgour au bouillon lorsque celui-ci est à ébullition et faites-le cuire 15 à 17 minutes à couvert, jusqu’à absorption complète. Remuez régulièrement. Égouttez-le au besoin et réservez-le sans couvercle. Pendant ce temps, dans le saladier, mélangez les tomates, le concombre, 1/2 cc de coriandre moulue par personne, le vinaigre de vin blanc et l'huile d'olive vierge extra. Poivrez et salez à votre goût.

Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer. Wist je dat vezels bijdragen aan een gezond immuunsysteem en cholesterolgehalte?

Caraméliser l'oignon
3

Faites chauffer la poêle sans matière grasse à feu moyen-vif. Faites-y cuire l'oignon rouge 3 à 4 minutes avec une bonne pincée de sel. Remuez régulièrement pour que l'oignon rouge ne brûle pas. Ajoutez ensuite l'huile d'olive, baissez le feu et faites caraméliser l'oignon rouge 6 à 8 minutes.

Détailler la garniture
4

Retirez les feuilles de menthe des brins et ciselez-les en lanières. Hachez grossièrement le persil. Concassez grossièrement les pistaches. Coupez l'avocat en deux et retirez-en le noyau. Épluchez-le. Détaillez-en la chair en dés. Émiettez la feta.

Préparer le taboulé
5

Ajoutez le boulgour, l'oignon rouge, 2/3 des herbes fraîches au saladier. Mélangez bien. Poivrez et salez à votre goût.

Tip: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de pistachenoten, avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterol verlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.

Servir
6

Servez le taboulé dans les assiettes. Garnissez-le d'avocat, de pistaches, de feta, du reste d'herbes fraîches et de cranberries séchées, puis arrosez d'huile d'olive verge extra à votre goût.

Tip: Houd je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op! Ze zijn erg pittig.