Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

met cannellinibonen, feta en ei

Eieren garen in vocht heet ook wel pocheren. Dat gaat een stuk makkelijker in een saus dan in water en geeft het ei extra smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Cannellinibonen

½ stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

165 ml

Heinz Tomato Frito

2.5 gram

Verse koriander

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

2 stuk(s)

Bruine tortilla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)821 kcal
Energie (kJ)3435 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers20 g
Vezels11.4 g
Eiwitten33 g
Zout7 g

Benodigdheden

•Sieb
•Hapjespan met deksel
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Préparation
1

Préchauffez le four à 210°C. Égouttez les haricots cannellini au chinois. Coupez la carotte en dés d'environ 1 x 1 cm.

Préparer la chakchouka
2

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la sauteuse (voir conseil). Faites-y cuire brièvement 1/2 sachet d’épices mexicaines par personne environ 30 secondes à feu moyen-vif. Ajoutez-y la carotte, les cubes de tomate et les haricots. Émiettez-y le cube de bouillon, mélangez bien et laissez mijoter 5 minutes à couvert. Salez et poivrez.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Préparer la garniture
3

Pendant ce temps, hachez grossièrement la coriandre et émiettez la feta.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de feta.

Ajouter les Å“ufs
4

Formez un cratère pour chaque œuf dans le mélange de légumes et cassez-y les œufs. Assurez-vous qu'ils soient bien enfoncés dans la sauce, au fond de la sauteuse. Salez et poivrez, puis laissez figer les œufs 6 à 10 minutes à couvert. Lors des 4 dernières minutes, retirez le couvercle et augmentez le feu pour que l’excédent de liquide s’évapore.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Préparer les chips de tortilla
5

Pendant ce temps, coupez les tortillas en parts de pizza pour obtenir de grandes chips. Arrosez-les du reste d’huile d’olive et d’épices mexicaines. Salez et poivrez. Disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et enfournez-les 4 à 5 minutes.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt en ze dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.

Servir
6

Servez la chakchouka sur des assiettes et garnissez-la de feta et coriandre fraîche. Accompagnez des chips de tortilla pour les tremper dans la sauce.