Skip to main content
Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-patatjes

Mosterdplanten zijn winterhard en worden over de hele wereld gekweekt. Bijna elk deel van de plant is eetbaar, inclusief de bloemen, bladeren en zaden!

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Gluten)

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Gele wortel

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

1 el

Rodewijnazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4003 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten112.2 g
waarvan suikers25.1 g
Vezels18.8 g
Eiwitten23.3 g
Zout2.8 g
Trans Fat2.5 g
Potassium1361.3 mg
Calcium92.5 mg
Iron2.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water met een snuifje zout aan de kook in een sauteerpan.
  • Was de aardappelen grondig of schil en snijd in wedges. Kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Giet af en leg terug in de sauteerpan. Voeg de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en besprenkel met olijfolie. Bak 5 - 7 minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om.
Salade maken
2
  • Meng in een saladekom de rodewijnazijn, de suiker en het mosterdzaad. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp de wortel en snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Voeg de wortel, ui en venkel toe aan de saladekom en schep goed om. Bewaar apart.
Burger bakken
3
  • Verwarm het broodje 3 - 5 minuten in de oven.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de burger 2 minuten per kant, of tot de burger goudbruin kleurt. 
  • Verdeel in de laatste minuut de zoet-pikante chilisaus over de burger.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de ravigotesaus.
  • Beleg met de burger en een beetje venkelsalade. 
  • Serveer de patatjes en de overige venkelsalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders