Skip to main content
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!

Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de smaak van jouw kleintjes, zonder te hoeven inleveren op je eigen smaak. Houd het simpel voor de kinderen en geniet van de ingrediënten die speciaal voor jou zijn toegevoegd!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Ei
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3710 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten107.2 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels12.4 g
Eiwitten33.7 g
Zout3.4 g
Potassium18.4 mg
Calcium1.5 mg
Saladekom
Hapjespan met deksel
Kom
Pan
Koekenpan
Garde

Instructies

Groenten bakken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en wortel met de helft van de nasi-bamikruidenmix, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Snijd de komkommer in schijfjes.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de honing. Voeg de komkommer toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart en roer af en toe door.
Omelet bakken
2
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de noedels in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Breek de eieren boven een kom. Kluts de overige nasi-bamikruidenmix door de eieren en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Giet het eimengsel erin. Zorg dat er 1 omelet voor 2 personen is (zie Tip).

Tip: Je kunt eventueel ook het maken van de omelet overslaan en het eimengsel direct toevoegen aan de groenten in de volgende stap.

Snijden
3
  • Voeg de noedels, sojasaus, ketjap of zoete sojasaus en zoete Aziatische saus toe aan de wortel en ui. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg wat extra zonnebloemolie toe als de noedels wat droog lijken.
  • Snijd de omelet in reepjes.
  • Hak de pinda's en de koriander grof.
Serveren
4
  • Serveer de noedels over diepe borden en verdeel de omelet erbovenop.
  • Serveer de komkommer ernaast.
  • Voor de ouders: besprenkel met de zoet-pikante chilisaus en wat pikante rode saus naar smaak.
  • Garneer met de koriander en pinda's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders