Skip to main content
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten

Dit gerecht werk je af met amandelschaafsel voor een perfecte finishing touch. Wist je dat amandelen behoren tot de steenvruchtfamilie? Net als perziken en abrikozen!

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Noten
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat: Gluten, Tarwe)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Ras el hanout

25 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

225 ml

Water

1 el

Water voor saus

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3975 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten99.3 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels8.8 g
Eiwitten34.5 g
Zout0.6 g
Potassium592.2 mg
Calcium99.3 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pot op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten.
  • Hak de rozijnen grof en voeg toe aan de ui.
  • Verlaag het vuur tot middelmatig. Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe.
Amandelschaafsel roosteren
2
  • Kook de rijst, afgedekt, in 11 minuten gaar.
  • Roer de ras el hanout erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Bewaar afgedekt tot serveren.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 8 - 9 minuten rondom bruin.
  • Snijd de wortel en courgette in dunne schijfjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de peterselie grof.
Snijden
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de wortel en courgette 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
Saus maken
5
  • Voeg de tahin, het water voor de saus, de honing en de knoflook toe aan een kom (zie Tip).
  • Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom en meng goed.
  • Voeg wat citroenrasp naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout. 

Tip: De knoflook wordt rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak de knoflook dan mee met de groenten in de pan.

Serveren
6
  • Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel alles erbovenop.
  • Besprenkel met de tahinsaus en garneer met het amandelschaafsel en de peterselie. 
  • Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders