HelloFresh
topBanner
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

60 g

Groene linzen

85 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode ui

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Avocado

2 stuks

Tomaat

2 stuks

Mesclun

½ stuks

Citroen

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

900 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3337 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels18 g
Eiwitten28 g
Zout4.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon met ruim water in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten. Verkruimel de feta.

5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenparten en de avocado.