topBanner
Vegetarische kip tikka masala

Vegetarische kip tikka masala

met rijst, paprika en yoghurt

3.3/4(138)
Lees meer

Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?

Labels:Veggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Garam masala

3 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Gele paprika

10 gram

Verse koriander

1 tl

Gemalen korianderzaad

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

170 gram

Witte langgraanrijst

150 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3452 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Leg de vegetarische kipstukjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl kurkuma, 1/2 tl garam masala 1/4 el olijfolie en een snuf zout toe. Meng goed en zet tot gebruik in de koelkast.

2

Snipper de rode ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander grof. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode ui en paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe, roer door en laat, afgedekt 10 - 15 minuten zachtjes koken.

4

Voeg de rijst toe aan de pan met deksel en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Haal ondertussen de vegetarische kipstukjes uit de koelkast en bak 10 minuten in de oven.

5

Schud de kokosmelk zodat er geen klontjes meer inzitten en voeg toe aan de hapjespan. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep de vegetarische kipstukjes erbovenop.

6

Verdeel de rijst over diepe kommen. Schep de vegetarische kip tikka masala erbovenop en garneer met de overige yoghurt en de koriander.