Skip to main content
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn

3.6
(66)

Het woord “koolrabi” komt van het Duitse "kohl" (kool) en "rabi" (raap). Deze veelzijdige groente, met zijn milde, licht zoete smaak, kan in allerlei gerechten worden gebruikt - zelfs de bladeren zijn eetbaar!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Melk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe)

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Koolrabi

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

1 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

25 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4151 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten64.9 g
waarvan verzadigd33.4 g
Koolhydraten61.8 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels11.2 g
Eiwitten37.1 g
Zout2.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium642.3 mg
Calcium109.5 mg
Iron0.8 mg
Hapjespan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Ovenschaal
Grote kom
Garde

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de prei en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de prei, ui en knoflook toe aan een sauteerpan. Giet de bouillon erbij en stoom, afgedekt, 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Ris ondertussen de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Snijd het spek in dunne reepjes.
2
  • Verwijder het deksel en voeg de rozemarijn, het spek en een klein klontje boter toe. Bak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met witte balsamicoazijn en roer de honing erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
3
  • Snijd ondertussen de koolrabi in dunne schijfjes met een dunschiller of kaasschaaf.
  • Leg het bladerdeeg met bakpapier in een ovenschaal. Prik met een vork meerdere keren in het deeg.
4
  • Klop in een grote kom de eieren met de room en breng flink op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken groenten toe en meng goed.
  • Voeg de helft van het mengsel toe aan de ovenschaal. 
  • Leg de koolrabi erbovenop en giet daarna het overige eimengsel eroverheen. Zorg dat alles gelijkmatig verdeeld is.
5
  • Strooi de kaas over de schotel (zie Tip).
  • Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot deze gaar is en goudbruin begint te kleuren. 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de kaas dan achterwege en bewaar het voor een andere keer.

6
  • Controleer met een tandenstoker of de quiche gaar is. Als de tandenstoker er schoon uitkomt is de quiche klaar.
  • Verdeel de quiche over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders