HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVolkoren Couscoussalade Met Halloumi En Wortel
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Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot

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Labels:VeggieLekker snelFamilieLekker snel
Allergenen:WalnotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
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Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

170 gram

Volkoren couscous

200 gram

Halloumi

1 stuk(s)

Appel

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatWalnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

60 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3981 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Energie (kJ)3981 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten48.0 g
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten85 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers21.0 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels5.44 g
Vezels5.44 g
Eiwitten39 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
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Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
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1

Préparez le bouillon. Faites bouillir de l’eau dans la casserole pour les carottes. Pesez les carottes et taillez-les en petits morceaux. Émincez l’oignon.

2

Mélangez la semoule au bouillon dans un bol et laissez tremper 10minutes à couvert. Égrainez-la ensuite à la fourchette. Faites cuire les morceaux de carottes dans l’eau bouillante pendant 6 à 8minutes. Faites chauffer 1/2cs de beurre par personne dans la poêle. Faites revenir l’oignon 2 à 3minutes, puis retirez-le de la poêle et réservez-le.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram couscous en 50 gram halloumi per persoon. De rest is heerlijk in een salade voor de lunch de volgende dag.

3

Faites 3tranches de halloumi par personne. Faites chauffer 1/2cs d’huile d’olive par personne à feu vif dans la même poêle et faites cuire le halloumi 2 à 3minutes de chaque côté. Il est prêt lorsqu’il est bien doré. Pendant ce temps, coupez la pomme en petits morceaux.

Tip: Halloumi is het lekkerst als je hem direct opeet. Laat je hem wat langer liggen, dan wordt halloumi snel taai.

4

Ciselez le persil plat et les feuilles de menthe. Mélangez la semoule, les morceaux de carottes, l’oignon, les morceaux de noix, la moitié des herbes fraîches et la pomme. Assaisonnez le mélange de salades avec de l’huile d’olive vierge extra, servez-le dans les assiettes, puis disposez le couscous et le halloumi par-dessus. Présentez le yaourt en accompagnement. Garnissez le tout avec le reste des herbes.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, vitamine B1 en B2.