LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de halloumi in sommige boxen vervangen door feta.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Verwarm in stap 1 de oven voor op 200 graden. Leg de feta op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met peper en zout. Bak de feta 15-20 minuten in de oven. Leg in stap 4 de gebakken feta op de couscoussalade.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Halloumi
(BevatMelk (inclusief lactose))170 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Mosterd, Soja)1 stuk(s)
Appel
20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)1 stuk(s)
Ui
200 gram
Wortel
60 gram
Slamix: spinazie, rucola en red chard
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
50 gram
Volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
400 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon.Breng water voor de wortel aan de kook in een pan met deksel.Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.Snipper de ui.
Voeg de bouillon toe aan de couscous in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous daarna los met een vork. Kook de wortelblokjes 6 - 8 minuten in de pan met water.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Fruit de ui 2 - 3 minuten, haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de halloumi in 3 plakken per persoon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant.De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.
Snijd de bladpeterselie en muntblaadjes fijn.Meng de couscous met de wortelblokjes, gebakken ui, walnootstukjes, de helft van de verse kruiden en de appel.Maak de slamix aan met extra vierge olijfolie naar smaak en verdeel over de borden, schep de couscous hierop en leg de halloumi erop. Serveer de yoghurt erbij. Garneer met de rest van de kruiden.