HelloFresh
topBanner
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de halloumi in sommige boxen vervangen door feta.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Verwarm in stap 1 de oven voor op 200 graden. Leg de feta op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met peper en zout. Bak de feta 15-20 minuten in de oven. Leg in stap 4 de gebakken feta op de couscoussalade.

Labels:VeggieLekker snelFamily
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Appel

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

1 stuks

Ui

200 g

Wortel

60 g

Slamix: spinazie, rucola en red chard

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse bladpeterselie en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

400 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3981 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels10 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon.Breng water voor de wortel aan de kook in een pan met deksel.Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.Snipper de ui.

2

Voeg de bouillon toe aan de couscous in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous daarna los met een vork. Kook de wortelblokjes 6 - 8 minuten in de pan met water.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Fruit de ui 2 - 3 minuten, haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de halloumi in 3 plakken per persoon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant.De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.

4

Snijd de bladpeterselie en muntblaadjes fijn.Meng de couscous met de wortelblokjes, gebakken ui, walnootstukjes, de helft van de verse kruiden en de appel.Maak de slamix aan met extra vierge olijfolie naar smaak en verdeel over de borden, schep de couscous hierop en leg de halloumi erop. Serveer de yoghurt erbij. Garneer met de rest van de kruiden.