Rookworst met gebakken andijvie

Rookworst met gebakken andijvie

Met aardappelpuree en uienjus

25 minuten
Lees meer

Vandaag staat er een AVG'tje met een twist op het menu. Ansjovis is verre familie van de haring en staat bekend om zijn sterke smaak. Het is een perfecte smaakmaker in pasta's en salades en in dit recept geef je de andijvie er een bijzondere twist mee. Geen zorgen – ansjovis geeft veel smaak, maar het is geen typische vissmaak.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyGlutenvrijQuick & easy
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

500 g

Kruimige aardappelen

2 stuks

Knoflookteen

3 stuks

Ansjovis

(BevatVis)

400 g

Andijvie, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Varkensrookworst

80 g

Pikante uienchutney

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3619 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels8.2 g
Eiwitten24 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Schilmesje
Hapjespan met deksel
Steelpan
Aardappelstamper
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Aardappelen koken
Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen met het deksel op de pan.

Snijden en bakken
Snijden en bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd 11/2 ansjovisfilet per persoon fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de knoflook en ansjovisfilet 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Doe vervolgens de andijvie in de pan, roer goed door en zet het vuur laag. Bak de andijvie, afgedekt, in  6 – 8 minuten gaar.

Rookworst verwarmen
Rookworst verwarmen
3

Vul ondertussen een steelpan met genoeg water om de rookworst net in onder water te zetten. Breng het water net niet aan de kook en leg de rookworst erin. Verwarm de rookworst 6 – 8 minuten in het warme water.

Aardappelpuree maken
Aardappelpuree maken
4

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de overige roomboter, de mosterd en een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper en zout.

Andijvie afmaken
Andijvie afmaken
5

Haal de andijvie van het vuur en meng de wittewijnazijn en uienchutney erdoor.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en serveer de andijvie en rookworst ernaast. Verdeel eventueel overgebleven vocht van de andijvie als jus over de aardappelpuree.