Romige farfalle met gekruid kipgehakt en spinazie
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Romige farfalle met gekruid kipgehakt en spinazie

Romige farfalle met gekruid kipgehakt en spinazie

met venkel, rode peper en belegen kaas

Weet jij wat het Italiaanse woord farfalle betekent? (Het juiste antwoord is: vlinders)

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Farfalle

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

50 gram

Biologische zure room

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3481 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers8 g
Vezels4.3 g
Eiwitten39 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Couper l'ail et l'oignon
1

Pour les pâtes, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Émincez l’oignon et écrasez l’ail (ou coupez-le finement).

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Découper le piment et le fenouil
2

Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez le fenouil en deux, puis en quartiers, retirez-en le cœur dur. Émincez le fenouil en petits dés.

Tip: De zaadlijsten en zaadjes zijn het pittigste deel van de peper. Houd je van extra pittig? Laat ze dan zitten.

Cuire les farfalle
3

Faites cuire les pâtes 10 à 12 minutes dans la casserole, à couvert. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Cuire à la poêle
4

Pendant ce temps, faites chauffer l’huile d’olive dans le wok ou la sauteuse et faites-y cuire le poulet haché 3 minutes à feu moyen-vif en l'émiettant. Ajoutez l’oignon, l’ail et le piment rouge (s) et poursuivez la cuisson 2 minutes. Ajoutez le fenouil et 1 cs d’eau par personne, salez et poivrez et poursuivez la cuisson 5 minutes à couvert.

Tip: Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe of zet apart op tafel zodat iedereen het zelf kan toevoegen.

Préparer la sauce
5

À feu doux, déchirez les épinards au-dessus du wok ou de la sauteuse, éventuellement en plusieurs fois. Laissez-les réduire en remuant. Ajoutez la crème fraîche et la moitié du fromage râpé, puis remuez bien. Ajoutez les pâtes, salez et poivrez à votre goût, puis réchauffez encore 1 minute.

Servir
6

Servez les pâtes sur les assiettes. Garnissez-les du reste de fromage râpé.