Pompoen-kikkererwtensoep met meergranenbaguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen-kikkererwtensoep met meergranenbaguette

Pompoen-kikkererwtensoep met meergranenbaguette

Aux pois chiches caramélisés au four

Een heerlijk winterse en stevige maaltijdsoep met een klein pitje van de rode peper, geurige komijnpoeder en smaakvolle verse munt. De kikkererwten geven deze soep niet alleen extra stevig-heid, maar ook een goede hoeveelheid aan eiwitten.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Tarwe
Rogge
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Hokkaido pompoen

½ stuk(s)

Kikkererwten

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Tarwe, Rogge, Gerst, Gluten, Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

naar smaak

Gekleurde cherrytomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillon

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2833 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels19 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven op 210 graden en kook 450 ml water per persoon.

2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaden van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikker-erwten uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen, komijnpoeder en de helft van de kikkererwten toe en bak al roerende 1 minuut. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

4

Meng de overige kikkererwten met de honing en een snufje zout op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 - 7 minuten de meergranenbaguette mee. Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes.

5

Haal de soep van het vuur en pureer deze grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met gebakken kikkererwten, munt en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met het meer-granenbroodje.