Orzo met mini-romatomaten uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met mini-romatomaten uit de oven

Orzo met mini-romatomaten uit de oven

Met courgette, gruyère en citroen

Orzo is het Italiaanse woord voor gerst, maar wordt eigenlijk gemaakt van griesmeel van harde tarwe. Griesmeel wordt onder andere gebruikt om pudding mee te maken, maar van deze variant - semolina - wordt bijvoorbeeld ook couscous gemaakt. Je brengt de orzo op smaak met oregano en Zwitserse gruyère. Deze zoete, licht pittige kaas geeft het gerecht een subtiele, wat nootachtige smaak.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Citroen

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 tl

Gedroogde oregano

40 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3310 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Snijplank
Fruitmesje
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Bord

Instructies

Tomaatjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Meng de mini-romatomaten in een ovenschaal met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Snijden, raspen, persen
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Orzo koken
3

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de sjalot, ½ tl citroenrasp per persoon en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en de gedroogde oregano toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droog wordt.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en de overige knoflook 6 minuten op middelhoog vuur. Besprenkel halverwege met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Orzo mengen
5

Voeg de courgette en de helft van de geraspte gruyère toe aan de orzo en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige gruyère. Verdeel de mini-romatrostomaten over het gerecht. Serveer met het overgebleven citroensap zodat je dit naar smaak kunt toevoegen.