Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Trakteer jezelf of je geliefde op deze heerlijke cake, of vier je band met een vriend, vriendin of familielid door samen met dit recept aan de slag te gaan!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
400 gram
Boerencakemix
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei)
50 gram
Mascarpone
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
4 stuk(s)
Ei
100 gram
Bloemsuiker
(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten, Noten)
250 gram
Boter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
125 gram
Frambozen
1 stuk(s)
Citroen
⅕ stuk(s)
Viervruchtenjam
0.17 tl
Zout
Voeg de cakemix toe aan een grote kom. Kluts de eieren in een kleine kom. Voeg 200 gram roomboter, een snufje zout, de geklutste eieren en het citroensap toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer tot een egaal beslag. Giet het beslag in de taartvorm. Voeg 4 el jam toe en meng voorzichtig met een vork door het beslag (zie Tip). Zet de cake in het midden van de oven en bak 40 - 50 minuten (zie Tip). Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Haal de cake vervolgens uit de vorm.
Tip 1: Je kunt de jam ook toevoegen nadat de cake is gebakken, in plaats van het te mengen met het beslag.
Tip 2: Controleer na 40 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
Meng de mascarpone in een grote kom met de poedersuiker, de overige roomboter en 2 el water. Roer in ongeveer 3 minuten goed door. Bewaar het glazuur in de koelkast totdat de cake is afgekoeld. Spatel het glazuur op de bovenkant van de
cake (zie Tip).
Tip: Heb je de jam bewaard? Snijd de cake dan horizontaal doormidden en smeer 4 el jam, of meer naar smaak, op de onderste helft. Leg het bovenste stuk cake op de jam en spatel dan het glazuur op de cake.