Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus

Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus

Turks streetfood in je eigen keuken

Lahmacun is in Nederland beter bekend als Turkse pizza - echt Turks streetfood dat jij nu heel eenvoudig zelf kunt maken. Lahmacun is pikant en wordt vaak gemaakt met lamsgehakt. Je maakt ook de sausjes vandaag zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

110 gram

Lamsgehakt

200 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Gemalen kaneel

¼ tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Passata

2 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de mix van rode paprika, prei, gele peen & courgette toe en bak afgedekt 5 – 7 minuten, of tot de peen en courgette gaar zijn.

Sausjes maken
2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.

Beleggen
3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

Platbrood bakken
4

Bak de platbroodpizza's 5 – 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

Peterselie snijden
5

Snijd ondertussen de peterselie (ook het takje) grof.

Serveren
6

Serveer de platbroden met de peterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie. Of laat iedereen aan tafel naar smaak zijn lahmacun beleggen.