Provençaals gehaktbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst

Vandaag maak je zelf gehaktbrood van gemengd gekruid gehakt. Je brengt het gehaktbrood op smaak met Siciliaanse kruiden en voegt bite toe met panko. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

5 gram

Vers basilicum

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Italiaanse groentemix

100 gram

Passata

75 gram

Witte langgraanrijst

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)884 kcal
Energie (kJ)3697 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels6.7 g
Eiwitten28.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de semi-gedroogde tomaten fijn. Snijd het basilicum fijn. Meng in een kom het gemengd gekruid gehakt, de panko, de knoflook, de semi-gedroogde tomaten, de helft van de ui, het basilicum, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout. Kneed goed door.

Gehaktbrood bereiden
2

Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De garingstijd van je gehaktbrood hang af van de grootte en van de oven. Bak het gehaktbrood eerst 20 minuten en snijd dan open om te kijken of hij al gaar is.

 

Groenten bakken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de groentemix toe en bak 3 - 5 minuten.

Saus maken
4

Blus de groenten af met de passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en voeg de verse rozemarijn toe. Verlaag het vuur. Laat de groenten 10 - 15 minuten garen op zacht vuur. 

Rijst koken
5

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Serveer met de Provençaalse tomatensaus en de witte langgraanrijst.