Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Passata
1 stuk(s)
Naanbrood
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
½ tl
Mosterd
1 el
Olijfolie
¾ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 230 °C (of 210 °C voor een heteluchtoven). Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de champignons plakjes. Rol de plakjes ham op en snijd ze in reepjes. Pluk de blaadjes van de oregano. Hak de helft van de blaadjes fijn en zet de andere helft opzij voor stap 4.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Blus vervolgens af met ½ el balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, de fijngehakte oregano en 3 el water per persoon toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 2 - 3 minuten pruttelen.
Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk elk naanbrood met een beetje olijfolie, om te voorkomen dat de pizza's uitdrogen in de oven. Verdeel de saus over het naanbrood en laat 1/2 cm van de rand vrij. Beleg de naanpizza's met de champignonplakjes en de reepjes ham. Strooi vervolgens de geraspte kaas en de gedroogde oregano eroverheen. Bak de naanpizza's 6-10 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en licht bruin kleurt.
Maak ondertussen een dressing in een saladekom van mosterd, olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor serveren de gemengde sla toe en meng het geheel goed door elkaar. Snijd elke pizza in stukken en serveer deze op borden. Garneer met een paar oreganoblaadjes. Serveer de salade ernaast.