Skip to main content
Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

met volkoren couscous, witte kaas en pistachenootjes

4.1
(804)

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Hoeveel procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat dit recept denk jij? (Het juiste antwoord is: 200%)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

100 gram

Varkenshaasstukjes

7.5 gram

Knoflookpuree

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

50 gram

Paprikareepjes

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

15 ml

Basilicumcrème met citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

175 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1331 kJ
Energie (kcal)318 kcal
Vetten23.8 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten15.3 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten9.2 g
Zout1.4 g
Potassium87.1 mg
Calcium13.1 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel (zie Tip).
  • Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
  • Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de knoflookpuree en per persoon: 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 el olijfolie. Laat minimaal 5 minuten marineren.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel.
  • Voeg de mix van gesneden wortel en ui toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak, afgedekt, nog 4 - 6 minuten.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas, hak de pistachenoten grof en snijd de bladpeterselie fijn.
Varkenshaaspuntjes bakken
3
  • Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de varkenshaaspuntjes met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De varkenshaas mag nog rosé zijn vanbinnen.
  • Haal de groenten uit de wok of hapjespan en meng samen met de basilicumcrème door de couscous.
  • Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de couscous met groenten over diepe borden.
  • Verdeel de varkenshaaspuntjes erover.
  • Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en pistachenoten.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders