topBanner
Lahmacun met gekruid lamsgehakt

Lahmacun met gekruid lamsgehakt

met paprika, wortel, courgette en frisse yoghurtsaus

Lees meer

Wist je dat lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, ook veel in Armenië wordt gegeten? Daar noemen ze het lahmajun.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SelderijMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Gekruid lamsgehakt

400 g

Italiaanse groentemix

50 g

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Gemalen kaneel

½ tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

4 stuks

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Passata

5 g

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3388 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het lamsgehakt in 2 minuten los. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.

2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Voeg eventueel meer olijfolie of sambal toe om het sausje pittiger of juist minder pittig te maken. Zet beide sausjes weg tot gebruik.

3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

4

Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

5

Snijd de peterselie, inclusief de takjes, grof.

6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.