Lahmacun met gekruid lamsgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lahmacun met gekruid lamsgehakt

Lahmacun met gekruid lamsgehakt

met paprika, wortel, courgette en frisse yoghurtsaus

Wist je dat lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, ook veel in Armenië wordt gegeten? Daar noemen ze het lahmajun.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Gekruid lamsgehakt

200 gram

Italiaanse groentemix

25 gram

Biologische volle yoghurt

0.24 tl

Gemalen kaneel

0.08 zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

50 gram

Passata

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Sambal

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)810 kcal
Energie (kJ)3388 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14 g
Vezels5.9 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het lamsgehakt in 2 minuten los. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.

Sausjes maken
2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon (zie Tip). Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Voeg eventueel meer olijfolie of sambal toe om het sausje pittiger of juist minder pittig te maken. Zet beide sausjes weg tot gebruik.

Tip: De smaak van kaneel is vrij sterk en kan overheersend zijn. Voeg steeds een beetje toe en proef tussendoor of het yoghurtsausje op smaak is.

Beleggen
3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met de witte variant meer vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Ook is het rijker aan vitaminen en mineralen, zoals magnesium en ijzer.

Platbrood bakken
4

Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Peterselie snijden
5

Snijd de peterselie, inclusief de takjes, grof.

Serveren
6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.