Wist je dat lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, ook veel in Armenië wordt gegeten? Daar noemen ze het lahmajun.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 g
Gekruid lamsgehakt
400 g
Italiaanse groentemix
50 g
Biologische volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))½ tl
Gemalen kaneel
½ tl
Kerriepoeder
(BevatSelderij, Mosterd)4 stuks
Volkoren platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)100 g
Passata
5 g
Verse bladpeterselie
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Sambal
1.5 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het lamsgehakt in 2 minuten los. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Voeg eventueel meer olijfolie of sambal toe om het sausje pittiger of juist minder pittig te maken. Zet beide sausjes weg tot gebruik.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Snijd de peterselie, inclusief de takjes, grof.
Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.