Skip to main content
Parelcouscous met knapperige kikkererwten
Parelcouscous met knapperige kikkererwten

Parelcouscous met knapperige kikkererwten

met geroosterde groenten en witte kaas

Nieuw ingrediënt in je box! Gele courgette geeft je gerecht kleur én smaak. Deze verfrissende, milde en sappige zomergroente kun je bakken, grillen of roosteren.

Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ blik(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

35 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie & tijm

½ stuk(s)

Gele courgette

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3424 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten83.1 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels18.8 g
Eiwitten30.5 g
Zout2.2 g
Potassium317.5 mg
Calcium45.1 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Zeef
Keukenpapier
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en de paprika in blokjes. Snijd de tomaat in partjes en voeg de courgette, paprika en tomaat toe aan een kom samen met de helft van de tijm en de helft van de olijfolie (zie Tip). 
  • Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om en verdeel alles over één helft van een bakplaat met bakpapier.

Tip: Je kunt de tijmtakjes in zijn geheel toevoegen om tijd te besparen.

Groenten roosteren
2
  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet en dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
  • Voeg de kikkererwten toe aan dezelfde kom, samen met de Midden-Oosterse kruiden en de overige olijfolie. 
  • Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om en verdeel over de andere helft van de bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Couscous bereiden
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit. Snijd de peterselie grof.
  • Verhit de boter in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de parelcouscous en de overige tijm toe. Rooster de parelcouscous 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat de parelcouscous 12 - 14 minuten zachtjes koken. Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog wordt.
Serveren
4
  • Verkruimel de witte kaas.
  • Voeg de groenten toe aan de parelcouscous samen met de helft van de witte kaas en 2 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de parelcouscous in kommen of diepe borden.
  • Verdeel de kikkererwten eroverheen en garneer met de peterselie en de overige witte kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla