Skip to main content
Biefstukpuntjes met paarse aubergine en Surinaamse rijst

Biefstukpuntjes met paarse aubergine en Surinaamse rijst

Met knapperige cashewnoten

3.6
(946)

Paarse aubergine, ook wel Chinese aubergine genoemd, is het Aziatische zusje van de reguliere aubergine. De paarse aubergine is slank en lang. Ook is het vel zachter en bevat paarse aubergine over het algemeen minder pitjes dan de reguliere aubergine. Wist je dat deze pitjes voor een lichtbittere smaak zorgen?

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Soja
Arachides
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

100 g

Emincés de rumsteak

1 sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

½

Oignon rouge

1

Gousse d'ail

¼ cm

Gingembre frais

½

Aubergine

Carotte

10 g

Noix de cajou grillées

(Contient: Arachides, Fruits à coque)

85 g

Riz du Surinam

½ cc

Curcuma en poudre

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories692 kcal
Énergie (kJ)2895.3 kJ
Graisses24 g
Graisses saturées6 g
Glucides82 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines33 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Papier aluminium
Cocotte
Wok

Instructions

1

Kook 225 ml water per persoon. Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen en marineer met ¼ zakje sojasaus per persoon.

Snijd de aubergine.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de paarse aubergine en winterpeen peen in plakken van ½ cm dik. Snijd de plakken in zes parten.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Kook de rijst.
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst, kurkuma, peper en zout toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, op laag vuur in 10 - 12 minuten droog. Roer tussendoor een paar keer door en laat afgedekt nagaren.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de biefstukpuntjes 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Voeg de biefstukreepjes toe.
6

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, overige knoflook en overige gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen toe en roerbak 3 minuten. Voeg de aubergine en overige sojasaus toe en bak nog 5 minuten. Voeg tenslotte de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en roerbak alles nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de gebakken groenten en biefstukpuntjes. Garneer met de cashewnoten.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes