Skip to main content
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

3.9
(256)

Voor dit gerecht gebruik je Italiaanse buffelmozzarella uit het noordwesten van Napels. De melk is afkomstig van zwarte waterbuffels. Door de naam Mozzarella di bufala Campana weet je zeker dat dit de traditionele zachte en romige witte kaas is!

Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon rouge

½

Gousse d'ail

½

Courgette

30 g

Tomates jaunes séchées

1.5 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir : Céleri)

32.5 g

Mesclun

90 g

Fusilli

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

62.5 g

Mozzarella au lait de bufflonne

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories697 kcal
Énergie (kJ)2916.2 kJ
Graisses19 g
Graisses saturées8 g
Glucides92 g
Fibres alimentaires13 g
Protéines32 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Couteau
Grand bol
Poêle à bords hauts
Assiette

Instructions

Snijd de groenten klein
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne, halve plakken. Snijd de gele tomaten klein en bewaar de olie apart. Hak de peterselie grof en scheur de mesclun klein.

2

Meng de mesclun, gele tomaten en bladpeterselie in een saladekom.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Voeg de courgette toe en bak
4

Verhit de olijfolie in een wok, hapjespan of koekenpan en fruit de rode ui en knoflook 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en bak 4 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Scheur de buffelmozzarella klein en schep deze door de salade
5

Schep de fusilli, courgette en de achtergehouden olie van de gele tomaten naar smaak bij de groenten in de saladekom. Scheur de buffelmozzarella klein en schep deze door de salade.

6

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Heb je champignons over van de preisoep? Bak deze dan mee met de courgette. Heb je nog pijnboompitten over of heb je deze nog in de voorraadkast? Rooster deze dan, zonder olie, goudbruin en garneer hiermee de maaltijd.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes