Skip to main content
Biefstukpuntjes met paarse aubergine en Surinaamse rijst
Biefstukpuntjes met paarse aubergine en Surinaamse rijst

Biefstukpuntjes met paarse aubergine en Surinaamse rijst

Met knapperige cashewnoten

Paarse aubergine, ook wel Chinese aubergine genoemd, is het Aziatische zusje van de reguliere aubergine. De paarse aubergine is slank en lang. Ook is het vel zachter en bevat paarse aubergine over het algemeen minder pitjes dan de reguliere aubergine. Wist je dat deze pitjes voor een lichtbittere smaak zorgen?

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Soja
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

1 zakje(s)

Sojasaus

½

Rode ui

1

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

½

Aubergine

Wortel

10 gram

Cashewnoten

85 gram

Surinaamse rijst

½ tl

Gemalen kurkuma

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)692 kcal
Energie (kJ)2895.3 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten82 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Kook 225 ml water per persoon. Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen en marineer met ¼ zakje sojasaus per persoon.

Snijd de aubergine.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de paarse aubergine en winterpeen peen in plakken van ½ cm dik. Snijd de plakken in zes parten.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Kook de rijst.
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst, kurkuma, peper en zout toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, op laag vuur in 10 - 12 minuten droog. Roer tussendoor een paar keer door en laat afgedekt nagaren.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de biefstukpuntjes 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Voeg de biefstukreepjes toe.
6

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, overige knoflook en overige gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen toe en roerbak 3 minuten. Voeg de aubergine en overige sojasaus toe en bak nog 5 minuten. Voeg tenslotte de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en roerbak alles nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de gebakken groenten en biefstukpuntjes. Garneer met de cashewnoten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen