Skip to main content
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje

4.0
(108)

De rijstvermicelli, gemaakt van mungbonen, zorgt voor een goed gevulde soep. Geef je de voorkeur aan een lichtere soep? Gebruik dan minder rijstvermicelli. Maak het portioneren gemakkelijk, door de vermicelli eerst in een kom met kokend water te laten wellen. Dol op pittig eten? Gebruik dan meer rode peper!

Tags:
Épicé
Allergènes:
Arachides
Fruits à coque
Œuf

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

¼

Gingembre frais

¼

Piment rouge

125 g

Rutabaga

62.5 g

Champignons

1

Oignon nouveau

125 ml

Lait de coco

50 g

Vermicelles de riz

20 g

Noix de cajou grillées

(Contient: Arachides, Fruits à coque)

2 leaves

Basilic thaï frais

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

500 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories622 kcal
Énergie (kJ)2602.4 kJ
Graisses36 g
Graisses saturées17 g
Glucides52 g
Fibres alimentaires5 g
Protéines18 g

Ustensiles

Couteau
Poêle
Assiette

Instructions

Snijd de champignons in plakken
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de koolraap in blokjes van een ½ cm en snijd de champignons in plakken. Snijd de bosui in ringen. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Kook de rijstvermicelli 3 minuten in de soep
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de kokosmelk en ongeveer 400 ml bouillon per persoon in de pan. Voeg de koolraap toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten op matig vuur. Voeg halverwege de champignons en het grootste deel van de bosui toe en voeg in de laatste 3 minuten de rijstvermicelli toe.

3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de eieren in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

4

Hak ondertussen de cashewnoten grof en scheur de Thaise basilicum klein. Pel de eieren.

Verdeel de soep over de kommen en garneer
5

Verdeel de soep over de kommen. Snijd de eieren doormidden en voeg deze toe aan de soep. Garneer met de cashewnoten, Thaise basilicum en overige bosui. Voeg naar wens meer bouillon toe om de soep vloeibaarder te maken.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes