Skip to main content
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander

3.7
(70)

De Griekse feta van de familie Hrysafi van het eiland Limnos is een stevige en geurige feta van 85% schapenmelk en 15% geitenmelk. De feta is speciaal voor voor HelloFresh door familie Hrysafi gemaakt in Griekenland. De amandelen, rijk aan vitamine E, geven een knapperige bite aan dit gerecht.

Allergènes:
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

40 g

Lentilles vertes

½ boîte(s)

Cubes de tomates

20 g

Amandes

(Contient: Fruits à coque Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

1

Gousse d'ail

75 g

Patate douce

37.5 g

Feta

(Contient: Lait (contient du lactose))

2 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir: Céleri)

200 g

Épinards

(Peut contenir: Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)581 kcal
Énergie (kJ)2430.9 kJ
Graisses30 g
dont saturés7 g
Glucides42 g
Fibres16 g
Protéines27 g

Ustensiles

Casserole
Couteau
Assiette

Instructions

Meng de linzen met de tomatenblokjes en water
1

Meng de linzen met de tomatenblokjes en 150 ml water per persoon in een pan met deksel. Bestrooi met peper en zout en breng afgedekt aan de kook. Kook de linzen in 20 – 25 minuten op laag vuur droog.

2

Hak ondertussen de amandelen grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Hak de koriander grof
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van ongeveer een ½ cm. Verkruimel de feta en hak de koriander grof.

4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de bataat en knoflook, afgedekt, 12 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur vervolgens de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en laat al roerende op middelhoog vuur slinken. Voeg tussendoor de zwarte balsamicoazijn toe.

6

Schep de linzen, de helft van de feta en het grootste deel van de koriander bij de bataat en spinazie en verhit nog 1 minuut of tot het meeste overtollige vocht is verdampt.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de amandelen, overige feta en overige koriander. Tip! Na 20 minuten hebben de linzen nog een bite. Heb je ze liever zacht? Kook de linzen dan 10 minuten langer. Heb je kookroom over van de orzo? Roer dan op het laatste moment 1 el per persoon door het gerecht.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes