Skip to main content
Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen
Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Extra in de 5-maaltijdenbox

3.4
(218)

De verse koriander heeft een anijsachtige smaak en combineert goed met de kruidige kipworstjes. De voorgesneden pompoen zorgt ervoor dat je dit Mediterrane gerecht extra gemakkelijk kunt bereiden!

Tags:
Manger en premier
Allergènes:
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼ boîte(s)

Cubes de tomates

85 g

Boulgour complet

(Contient: Gluten Peut contenir : Soja)

1

Gousse d'ail

2

Saucisse de poulet assaisonnée

1 cc

Graines de cumin moulues

½ cc

Cannelle en poudre

150 g

Dés de potimarron

1 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

¼

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories532 kcal
Énergie (kJ)2225.9 kJ
Graisses18 g
Graisses saturées4 g
Glucides55 g
Fibres alimentaires19 g
Protéines29 g

Ustensiles

Poêle
Couteau

Instructions

Kook de bulgur
1

Breng 100 ml water per persoon aan de kook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de bulgur, al roerende 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook hierin de bulgur in 8 – 10 minuten op laag vuur droog. Schep daarna om en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn.

Bak de kipworstjes
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en kipworstjes 1 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak 4 minuten. Voeg de pompoen, komijnpoeder en kaneel toe en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan weer af en bak 8 minuten op middelmatig vuur of tot de pompoen zacht is. Schep tussendoor een paar keer om.

4

Hak ondertussen de koriander grof.

5

Haal de kipworstjes uit de pan, voeg de bulgur en de helft van de koriander bij de pompoen en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Ganeer het gerecht en serveer
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de achtergehouden koriander en serveer met de kipworstjes.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes