Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas

Rösti komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt gemaakt van aardappelen. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de aardappelen alvast voor je geraspt. Bekijk aan de andere kant van deze kaart de tip om nog sneller de maaltijd te bereiden.

Tags:
Chicken
Allergènes:
Œuf
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon

1

Gousse d'ail

½

Poireau

1

Tomate

200 g

Pomme de terre

1

Œuf de poule

(Contient Œuf)

100 g

Filet de cuisse de poulet

37.5 g

Gouda mi-vieux en tranches

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

1 cc

Moutarde

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2715 kJ
Énergie (kcal)649 kcal
Graisses33 g
dont saturés16 g
Glucides40 g
dont sucres0 g
Fibres9 g
Protéines43 g
Sel0 g

Ustensiles

Poêle/sauteuse
Couvercle
Bol
Casserole
Film plastique
Assiette

Instructions

Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat klein
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat klein.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei, geraspte aardappel, tomaat en 2 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 7 minuten. Voeg halverwege de mosterd toe.

3

Vet ondertussen de ovenschaal in met wat olie of roomboter. Kluts in een kom het ei met peper en zout naar smaak.

4

Schep de aardappel en groenten over in de ovenschaal en verdeel daar het ei overheen. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.

Sla de kipfilet plat met de onderkant van een pan
5

Snijd ondertussen de kipfilet zo plat mogelijk, zodat je ze kunt vouwen of oprollen. Leg de stukken op vershoudfolie en bedek ze hier ook mee. Sla de kipfilet plat met de onderkant van een pan. Verwijder het folie, beleg een helft van de kipfilet met de kaasblokjes en bestrooi met peper en zout. Vouw of rol de kipfilet dicht en zet vast met 1 à 2 satéprikkers.

Bak de kipfilet
6

Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de kipfilet 1 minuut aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur daarna iets lager en bak de kipfilet, afgedekt, 8 – 10 minuten of tot deze gaar is. Keer de kipfilet regelmatig om.

Verdeel de rösti-ovenschotel over de borden
7

Verdeel de rösti-ovenschotel over de borden en serveer met de zelfgemaakte kipcordonbleu.

Tip! Heb je weinig tijd? Laat de bereiding in de oven dan achterwege. Bak de groenten samen met het ei, afgedekt, 10 minuten extra in de hapjespan en serveer deze bij de kipcordonblue.