Skip to main content
Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox

3.9
(178)

De spruiten uit dit snelle Oosterse gerecht komen van Hollandse bodem en de biefstukreepjes van het Hollandse weiderund. Wist je dat spruiten heel gezond zijn? Met de hoeveelheid die je per persoon gebruikt in dit gerecht heb je genoeg vitamine C voor 6 dagen en krijg je een fikse dosis foliumzuur en vezels binnen!

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten
Soja
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

¼ cm

Gingembre frais

250 g

Choux de Bruxelles

100 g

Emincés de rumsteak

70 g

Nouilles

(Contient: Gluten)

50 g

Pois mange-tout

1.5 sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

½ cs

Huile de tournesol

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

1 cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2715 kJ
Calories649 kcal
Graisses15 g
Graisses saturées4 g
Glucides83 g
Fibres alimentaires14 g
Protéines40 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Couteau
Papier aluminium

Instructions

Verwijder van de spruiten de buitenste bladeren en snijd doormidden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder van de spruiten de lelijke buitenste bladeren en snijd doormidden.

Laat de biefstukreepjes afgedekt met aluminiumfolie rusten
2

Verhit de roomboter in een wok en roerbak de biefstukreepjes 2 minuten. Haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

3

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok en bak de gember en spruiten 1 minuut op middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager, schenk 2 el water in de pan en laat afgedekt 5 minuten bakken.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

5

Zet het vuur onder de spruiten hoog en voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe. Roerbak de groenten 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de noedels en de biefstukreepjes
6

Voeg de noedels en de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, bij de groenten en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Het is niet nodig om de steelaanzet van de spruiten te verwijderen. Dit kun je namelijk gewoon eten!

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes