De spruiten uit dit snelle Oosterse gerecht komen van Hollandse bodem en de biefstukreepjes van het Hollandse weiderund. Wist je dat spruiten heel gezond zijn? Met de hoeveelheid die je per persoon gebruikt in dit gerecht heb je genoeg vitamine C voor 6 dagen en krijg je een fikse dosis foliumzuur en vezels binnen!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
¼ cm
Gingembre frais
250 g
Choux de Bruxelles
100 g
Emincés de rumsteak
70 g
Nouilles
50 g
Pois mange-tout
1.5 sachet(s)
Sauce soja
½ cs
Beurre
½ cs
Huile de tournesol
1 cc
Vinaigre balsamique blanc
1 cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder van de spruiten de lelijke buitenste bladeren en snijd doormidden.
Verhit de roomboter in een wok en roerbak de biefstukreepjes 2 minuten. Haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok en bak de gember en spruiten 1 minuut op middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager, schenk 2 el water in de pan en laat afgedekt 5 minuten bakken.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Zet het vuur onder de spruiten hoog en voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe. Roerbak de groenten 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de noedels en de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, bij de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden.
Tip! Het is niet nodig om de steelaanzet van de spruiten te verwijderen. Dit kun je namelijk gewoon eten!